Индустриалното производство в Китай спадна с 14%, продажбите на дребно

...
 Индустриалното производство в Китай спадна с 14%, продажбите на дребно
Коментари Харесай

Икономист: Сегашната криза все още не е по-голяма от тази през 2008 г.

 

Индустриалното произвеждане в Китай спадна с 14%, продажбите на дребно също. Това ще се отрази на растежа през първата половина от годината. Въпросът е да има бързо възобновяване през втората половина. Но в случай че останалата част от света се забави, Китай също ще пострада. Рецесия в китайската стопанска система се чака да има най-малко през първото тримесечие, предвижда в ефира на Bloomberg TV Bulgaria  Константин Арестов , икономист в СЕЕMarketWatch.

Риска от вторична демонстрация на вируса

" Тази рецесия не е прераснала в по-дълбока от тази през 2007-2008 година Нямаме към момента дългова рецесия и терзания към банкрутирали банки, разяснява той и посъветва. - Трябва да предотвратим риска от вторична демонстрация на вируса при връщане на хората на работните места. ".
Като добра вест Арестов регистрира, че Китай в момента  възвръща стоманодобива.
" Инвестиции, облекчение на налози биха могли да бъдат ограниченията при в допълнение утежняване на обстановката ", твърди той.

Сянката върху Европа

Според икономиста в СЕЕ MarketWatch  ограниченията в Италия не са задоволителни .

„ 25 милиарда евро не стигат, с цел да спасят Италия от криза, въпросът е такава криза да не засегне кредитоплатежоспособността. Ако тя въпреки всичко се случи, би било добре да се вземе избавителен пакет от еврозоната ", поучава специалистът.

Арестов осведоми, че Италия има благосъстояние във финансови активи и злато на централната банка на страната, които възлизат на 2452 тона.

Самите семейства не са толкоз задлъжнели колкото страната. 100 милиарда евро биха били получени от златото, а общественият дълг е над 2 трлн. евро. Може да се стигне до продажба, само че това няма да реши казуса. Кризата ще укрепи растежа на неприятните вземания ", разяснява Арестов.

 

investor.bg

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР